Čišćenje stanova i kuća

Čišćenje stanova i kuća

Svakodnevno se susrećemo sa ljudima koji od nas traže usluge čišćenja kuće ili stana. Želja ima mnogo, ali se sve na kraju svodi na ono osnovo: osvježen i čist prostor, ugodan za stanovanje.

Generalno čišćenje stana je malo opširniji posao u koji ulazi niz detalja na koje svakodnevno ne obraćamo pažnju. Skidanje paučine u uglovima objekata, iza radijatora, namještaja i ostalih dijelova koji nam nisu dostupni baš svaki dan, jedan je od prvih poslova koje obavljamo. Također prašina koja se skupi na ormarima i sličnom namještaju  prvo se usisava kako bi se što manje dizala i širila po stanu. Kad se grubo riješimo prašine slijedi brisanje namještaja, slika, raznih predmeta na komodama. Kada već imamo ljestve to je prilika da se očiste lampe i  rasvjetni lusteri od prašine i prljavštine te da se zamijene izgorjele sijalice ako je to potrebno.

Slijedi čišćenje prozora koji su problem, posebno starijoj populaciji pa nam je zadovoljstvo kada nam nakon čišćenja kažu: „sad se vidi cijeli Zagreb“. Naravno da u čišćenje ulaze i okviri prozora, a prema dogovoru i roleta. (onoliko koliko je dostupna s vanjske strane.) Na tako očišćene prozore vrlo često postavljamo i oprane zavjese kako bi dojam bio potpun.

Na kuhinjskim se elementima najviše talože pare od kuhanja pa prvo odmašćujemo te naslage, a zatim i sve druge radne plohe.Vrlo osjetljiv dio kuhinje je i sudoper koji  je pod stalnim udarom vodenog kamenca koji se taloži i ostavlja loš dojam o održavanju. Kamenac se otopi sredstvima  i slavine ponovo zablistaju. Naravno da smo nemoćni ako su kromirani dijelovi oštećeni  nestručnim čišćenjem.

Podovi su jedan  od zadnjih poslova u generalnom čišćenju stana. Najviše su izloženi prljanju pa na njih obraćamo i posebnu pažnju. Najprije se dobro usisaju kako bi se riješili prašine i smeća koje se nakupilo čišćenjem, zatim se dobro operu kako bi podloga bila čista. Zavisno o podnoj podlozi (parket, laminat, tapison, tepih ili keramika) slijedi neka vrsta zaštite pa tako parket i laminat možemo nakon pranja i sušenja  premazati  adekvatnim sredstvima kako bi zadržali svoj sjaj i lakše se dnevno održavali. Tapisoni  i tepisi  se mogu , ako nisu jako zaprljani, ekstrakcijski (dubinski) očistiti i u samim prostorima. Sve ovo iziskuje i dodatne troškove pa se za te poslove i dodatno dogovaramo o cijeni.

Naš posao završava u kupaonici koja je većinom najmanja u stanu, ali ne i manje važna od drugih prostorija. Detaljno pranje sanitarija i keramičkih pločica, skidanje naslaga kamenca na slavinama, tuš kabini, WC  školjci, lavabou…

Puna posla zar ne?

Ovaj posao radimo u timu ( M/Ž ) pa tako pokrivamo sve poslove koje treba obaviti. Naravno da očekujemo da smo za svoj posao i plaćeni pa je naša cijena prema današnjim mogućnostima 60kn/sat – 1 djelatnik. Treba napomenuti  da u tu cijenu ulaze i vlastita sredstva za čišćenje, osim posebnih premaza i ekstrakcijskog čišćenja koje posebno dogovaramo.

U ovom poslu nitko nije savršen pa se ni mi ne smatramo savršenima. Ono što možemo obećati je maksimalno zalaganje kako bi za svoj novac dobili ono što ste platili!

Za sjaj Vašeg doma   www.glowser.hr

Kontakt: 091/5627-000, Stjepan

No comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *