Kako čistiti staklene površine?

Kako čistiti staklene površine?

Kada govorimo o čišćenju staklenih površina svima nam pada na pamet prilično zahtjevan i nezahvalan posao. Pošto se radi o prozirnim površinama na kojima se nečistoća vrlo brzo primijeti, potrebno je odabrati odgovarajuća sredstva i prikladan pribor za čišćenje koje imaju samo profesionalci. No, ako se želite okušati sami u čišćenju prozora, stakla na automobilima, staklenih stolova ili stakla na tuškabinama pročitajte nekoliko savjeta kako to uspješno izvršiti.

 

·         Čišćenje prozorskih stakala

 

  1. Nemojte čistiti prozore kada sunčeve zrake direktno upiru u njih zbog toga što će se sapunica kojom perete prozore vrlo brzo sušiti te će tako ostavljati mrlje na staklima.
  2. Prvo pomiješajte vodu sa malo pura za pranje suđa. Tom mješavinom uz pomoć ručnika operite detaljno okvire na prozorima.
  3. Zatim uz pomoć iste mješavine, ali s novim ručnikom očistite stakleni dio prozora.
  4. Nakon toga uzmite suhi ručnik i prebrišite najprije stakleni dio do suhoga pa zatim okvire na prozorima.
  5. U zadnjem koraku uzmite sredstvo kupljeno u trgovini za staklo (Ajax, Blink, Frost…itd.) i poprskajte po staklenom dijelu prozora koji ćete obrisati papirnatim ručnikom ili dobro nam poznatim novinama.
  6. Alternativa: Možete pomiješati ocat i vodu i koristiti umjesto kupljenog sredstva za staklo.

 

·         Čišćenje automobilskih stakala

 

  1. Operite svoj automobil cijeli izvana, a stakla ostavite za kraj.
  2. Prije vanjskog poliranja automobila operite unutarnje prozore mješavinom octa i vode.
  3. Zatim operite i vanjske prozore istom mješavinom te ispolirajte automobil izvana.
  4. Napomena: Sve alternativne metode čišćenja potrebno je isproabati na nevidljivom dijelu automobila kako ne bi došlo do skidanja boje s automobila.

 

·         Čišćenje staklenih vaza

Netrebate gurati ruku u vazu kako biste očistili svoju staklenu vazu. Kako biste uklonili prljavštinu nastalu na dnu vaze, ulijte malo octa u vazu i ostavite tako da stoji 30 minuta. Zatim dodajte nekuhane riže i protresite kako bi se prašina uklonila s dna vaze. Vazu dobro isperite i spremna je za korištenje.

 

·         Čišćenje staklenih stolova

Postupak za čišćenje staklenih stolova je isti kao i kod čišćenja prozora. Međutim, kako bi dobili puni sjaj dodajte u mješavinu octa i vode sok od jednog limuna. Sapunicom dobro isperite stol i osušite papirantim ručnikom.

 

·         Čišćenje stakla na tuš kabinama

 Nakon tuširanja odmah prebrišite staklo tuš kabine otopinom octa i vode te dobro osušite.

 

Ako nakon primjene ovih trikova uvidite da Vaša stakla nisu čista onako kako želite, nazovite NAS i mi ćemo to popraviti!

No comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *